Szolfézs alapvizsga

Kedves Szülők, kedves Növendékek!

A 2021 májusában esedékes szolfézs alapvizsgát digitális formában kell letenni. A vizsga időpontja

2021. május 17.  17.00 óra

A feladatok elvégzésére 2 óra áll majd rendelkezésre, tehát a feladatlapokat (lásd alább) május 17-én 19.00 óráig kell leadni. Aki a határidőből (előre jelzett, elfogadható indok nélkül) kicsúszik, annak a megoldásait nem tudjuk elfogadni.

A VIZSGÁZÓK TEENDŐI RÉSZLETESEN A VIZSGA ELŐTT

A feladatok egy része kottaírást igényel, ezt papír alapon kell elvégezni. A feladatlapot elektronikus formában elérhetővé tesszük, és választani lehet majd: (1) ki lehet nyomtatni a feladatlapot, vagy (2) a kiinduló kottaképeket egy üres kottalapra másolva kell a feladatokat elvégezni. A kitöltött lapot (mindkét esetben) le kell fotózni, és a fotót kell feltölteni a megadott címen.

Van lehetőség nyomtatásra a lakásban? (Ha csak a szülő munkahelyén van, az nem lesz jó, mert a feladatlapot csak a vizsga időpontjában tesszük közzé, és a vizsgázót köti a határidő!) Készítsünk elő íróeszközt, és ha nincs nyomtató, akkor egy üres kottalapot (lehetőleg A4-es méretűt, a vizsgázó nevével!), valamint egy fotókészítésre alkalmas eszközt. Ügyeljünk, hogy a vizsgázó neve és a feladatok száma is jól láthatóan legyen a lapon, a lap legyen áttekinthető!

A papír alapú megoldást tehát fotó formájában kell feltölteni. Az a legcélszerűbb, ha megnyitjuk ezt az oldalt azzal a mobiltelefonon, amellyel a fotó készül, és közvetlenül a telefonról végezzük a feltöltést. Természetesen más úton is eljuthatunk a feltöltésig (szkennelés vagy a kép átküldése az otthoni számítógépre), a lényeg az, hogy a kép a megadott linken keresztül feltöltésre kerüljön. A feltöltésnél meg kell adni a vizsgázó nevét, és egy email-címet. (Célszerű azt a címet megadni, amelyen a család a zeneiskolával tartja a kapcsolatot.)

 

Kattints az alábbi linkre 17.00 órakor!

https://ujpestizenede.hu/alapvizsga2021_start/

 

Klasszikus zenei, népzenei és jazz-oktatás Újpest szívében: 1042 Budapest, István út 17-19.