A felvételi és a beiratkozás rendje

MÁRCIUS: Zenedenap – az első, „nemhivatalos” lépés a zenetanulással való ismerkedés útján

A gyerekek zenéhez és hangszerekhez való vonzódásának kialakulásában természetesen nagy jelentősége van a család, a szülők, nagyszülők, testvérek, illetve az otthoni környezet hatásának. Az otthoni gitár pengetése, a zongorabillentyűk próbálgatása sok gyereket indít el a zenetanulás útján. Sok hangszer van azonban, amelyhez nem könnyű hozzájutni családi körben, pedig sokat jelenthet a hangszer látványa, testközelből való hallgatása, érintése az elhatározáshoz.

Hiszünk benne, hogy az iskolánk által meghirdetett, és a minden évben sikerrel lebonyolított Zenedenap valójában a felvételi eljárás első (szabadon választott) lépése a gyermekek életében. Ezen az eseményen persze semmiféle képesség-felmérés nem zajlik, de sokakban ekkor tudatosul először, hogy mit is jelent kézben tartani és kezelni egy hangszert.

Olvassa március táján a honlap híreit, és hozza el gyermekét a Zenedenapra!

MÁRCIUS-ÁPRILIS: Jelentkezési lap

Az első hivatalos lépés a jelentkezés, amely kétféleképpen lehetséges: elektronikus űrlapon, vagy papír alapú nyomtatványon.

Honlapunkról az elektronikus űrlap is elérhető, és a papír alapú jelentkezési lap is letölthető, ehhez kattintson ide!

(Papír alapú jelentkezési lapot az iskola irodájában is kérhet.)

A jelentkezés a zenei tanulmányok megkezdésére vonatkozó szándéknyilvánítás. A jelentkezésnek külön határideje nincs, de kérjük, hogy a felvételire már úgy érkezzen, hogy kitöltötte az elektronikus jelentkezési űrlapot, vagy magával hozza a kitöltött nyomtatványt!

ÁPRILIS: Felvételi meghallgatás

A felvételi meghallgatás tavasszal, áprilisban történik, három napon át tart, az iskolai családi nap, a „Zenedenap” utáni héten. (A pontos dátumot minden évben hirdetményben közöljük márciusban a honlap kezdőoldalán.)

A meghallgatáson felmérjük a jelentkezők zenei képességeit, készségeit.  Célunk, hogy mindenkit az adottságának és érdeklődésének megfelelő hangszerre irányítsuk.

A felvételi meghallgatás a gyerekek által ismert bármely kis dalocska elénekléséből és játékos készségfelmérésből áll (tapsolás, visszaéneklés).

SZEPTEMBER: Szolfézs előképző: nincs felvételi!

A fenti leírás csak a hangszertanulást megkezdő növendékekre vonatkozik. A zeneiskolai tanulmányok azonban gyakran kezdődnek zeneelméleti alapozással, hangszertanulás nélkül. A felvételi nélküli „szolfézs előképző” kiváló alapot ad a gyerekeknek ahhoz, hogy egy évvel később sikerrel induljanak a hangszeres zenetanulás útján.

Akik szolfézs előképzőbe szeretnének jelentkezni, azok elég ha szeptember első napjaiban jelzik szándékukat valamelyik szolfézstanárnál. Ezek a gyerekek felvételi nélkül beiratkozhatnak a zeneiskolába, jelentkezési lapot is csak ekkor kell kitölteniük.

További információkért keresse az alsó tagozatos osztályfőnököt,  illetve olvassa a gyermek közismereti iskolájában elhelyezett hirdetményeket, vagy kérdezze az iskolába kijáró zeneiskolai szolfézs-tanárt.

A zeneiskola mindenki számára nyitva áll, aki szereti a zenét, és szabadidejét jó társaságban, okosan szeretné eltölteni.

Klasszikus zenei, népzenei és jazz-oktatás Újpest szívében: 1042 Budapest, István út 17-19.